Преподаватели

Портретна снимка на Мартин Йотов

Мартин Йотов

Преподавател по: Тромбон и Туба


Мартин Йотов е роден през 1994г. в гр. Ботевград. Още на десет години, Мартин започва да се занимава с музика като първият инструмент, с който се запознава е тенор хорн (басфлигорна).

След около три години Мартин се влюбва в тромбона, като за първи път има досег с инструмента на открит урок в местното читалище.

През 2008г. завършва Националното музикално училище ,,Л.Пипков в гр. София”, специалност тромбон при проф.д-р Атанас Карафезлиев. След това преследва академично развитие в Националната музикална академия ,,проф.П.Владигеров“ в гр. София, специалност тромбон в класа на проф.д-р Димитър Момчилов, като завършва бакалавърска и магистърска степен.

В момента е част от престижния „Биг Бенд“ на Българско национално радио, където свири с световно известни музиканти като Томи Смит, Кристиан Елзесер, Росен Захариев – Роко, и др. Свирил е на една сцена с Вили Стоянов, Михаил Йосифов, Димитър Льолев, Емануил Манолов – Бадема, Милица Гладнишка, Хилда Казасян, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Антони Дончев, Живко Петров и много други български и чуждестранни артисти.

Мартин е участвал в концерти с оркестъра на Classic FM, Симфоничен оркестър на БНР, Академичен симфоничен оркестър на НМА,,проф. П.Владигеров”, Софийска филхармония, Национална Опера и Балет – гр.София, Нов симфоничен оркестър, Браз Асоциация, Genesis orchestra и др.

Взима участие в майсторки класове на Георги Корназов и проф.Джигс Уигам.