Преподаватели

Портретна снимка на преподавателите Бистра и Наце

Бистра и Наце

Преподаватели по: Танци


Бистра е родена в София през 1987 година и влиза на 5-годишна възраст в залата по спортни танци. Ентусиазирана и много по-малка от останалите танцьори, тя бързо става помощник-преподавател. Липсата на много момчета-партньори я кара да прекъсне танците. Малко по-късно началната ѝ учителка открива нейните меки кости, като я води за ръка на екскурзия из града. Пращат ученичката в залата по художествена гимнастика, където следват уроци и по народни танци, класически и модерен балет. Състезанията по художествена гимнастика се оказват прекалено изискващи от едно дете и Бистра се отказва след няколко години в цвички на тепиха. В гимназията се връща към спортните и народните танци. Оттогава танцува с различни партньори и състави по различни сцени и поводи.

Преди повече от пет години намира в приятеля си Наце потенциал и започва да му преподава танци. Наце е роден през 1985 година близо до Струмица, Македония. В училище изявява главно актьорския си талант. По-късно в България става ученик по барабани в школата на ЦМИ.

Чувството му за ритъм и подвижното тяло му помагат да навлезе в изкуството на танца бързо и да изглежда така, все едно от години се занимава с танци.

Двамата с Бистра експериментират по молба от приятели, като съставят хореографията за първия им сватбен танц и ги учат да танцуват. От тогава двойката се отдава на преподаването на танци от различни стилове, съставянето на уникални хореографии и привличане на все повече желаещи да опитат магията на танца. Кръщават начинанието си Аплаус Денс – ателие за уникални танцови изяви.

Бистра и Наце комбинират танците с любовта си към пътуването и често слагат традиционни костюми, за да се впуснат в предизвикателствата на фолклорните танци на народите.